+359 (0) 899 29 33 52

 

Доставка на цветя в България и целия свят.

Как да украсим торта с естествени цветя

За да украсите тортата със свежи цветя, не се нуждаете от специални умения или специфични кулинарни инструменти. Достатъчно е да знаете основите на декорирането на тортата със свежи цветя.... и да имате желание да създадете нещо уникално със собствените си ръце.  Експериментирайте и насладете близките си!

Цветята много отдавна са популярна декорация за пищни, празнични торти, но не всеки има възможност и време да направи ръчно, в домашни условия захарни цветя. Ако предпочитате автентичността на истинските флорални акценти или имате нужда от просто и елегантно украсяващо решение, опитайте да украсите тортата си със свежи цветя. Цветята са вечен символ на красотата и са безопасни да се включат в торта, стига да са внимателно подбрани.

Когато избирате цветя, бъдете внимателни – избягвайте растения съдържащи пестициди. Най-добрият избор са цветята, които вие сами сте отгледали, или тези, които сте поръчали предварително от цветарница (като предварително сте посочили,че растенията са необходими за декориране на храна).
Използвайте ядливи цветя. Някои видове цъфтящи растения могат безопасно да се консумират. Тези цветя предлагат уникални ароматни и вкусови качества и правят безпроблемно добавянето им на цветни торти, защото те не се нуждаят от отстраняване преди сервиране.

Измийте добре цветята. Преди да започнете да украсявате, изчистете цветето от листенцата и измийте, под не много силен поток от вода , за да не ги деформирате. Дори ако цветята , които сте купили, са органично отгледани, те трябва да бъдат изплакнати, за да се отстранят следи от пръст, бактерии или насекоми.
За да сте съвсем спокойни, опаковайте стъблата, за да защитите тортата. Може да използвате домакинско фолио или специални пластмасови контейнерчета.

Спазвайте правилото – трябва да украсите тортата максимум 2 часа, преди да сервирате на масата. Ако го направите по-рано , цветята може да избледнеят и повехнат.
Добра идея е да купите цветята предварително и да ги съхранявате в чиста ваза на хладно място.
След като тортата е украсена, поставете я в хладилника. Това ще помогне на цветята да останат свежи.

Препоръчваме Ви да бъдете креативни при избора на нюанси. Добро решение е да изберете контрастираща повърхност на тортата. Ако тортата е шоколад с преобладаващо тъмно покритие, цветовете в светли нюанси ще бъдат отличен избор. Разбира се, трябва да се ръководите и от водещият цвят на тържеството.

Има много начини да поставите цветята на повърхността на тортата. Например, каскада - започвайки от горния слой на тортата, като постепенно се спускате до дъното. Цветната "линия" може да бъде права, гладка или да се огъва около тортата в спирала. Горната част на тортата, украсена с пъпки, изглежда не по-малко зрелищно, но, ако разположите флоралните мотиви на всяко от отделните  нива на тортата, те ще стоят като естествен разделител между различните слоеве на тортата.
Надяваме се да сме Ви били полезни!

Доставка на цветя в София   Доставка на цветя в Банкя   Доставка на цветя в Банско   Доставка на цветя в Благоевград   Доставка на цветя в Ботевград   Доставка на цветя в Божурище   Доставка на цветя в Бояна   Доставка на цветя в Бургас   Доставка на цветя в Бяла   Доставка на цветя в Варна   Доставка на цветя в Велико Търново   Доставка на цветя в Видин   Доставка на цветя в Владая   Доставка на цветя в Враца   Доставка на цветя в Габрово   Доставка на цветя в Горна Баня   Доставка на цветя в Герман   Доставка на цветя в Горна Оряховица   Доставка на цветя в Добрич   Доставка на цветя в Драгоман   Доставка на цветя в Девин   Доставка на цветя в Дупница   Доставка на цветя в Казанлък   Доставка на цветя в Златоград   Доставка на цветя в Карлово   Доставка на цветя в Костинброд   Доставка на цветя в Кранево   Доставка на цветя в Кърджали   Доставка на цветя в Кюстендил   Доставка на цветя в Ловеч   Доставка на цветя в Монтана   Доставка на цветя в Мрамор   Доставка на цветя в Несебър   Доставка на цветя в Нови Хан   Доставка на цветя в Павел баня   Доставка на цветя в Панагюрище   Доставка на цветя в Пазарджик   Доставка на цветя в Перник   Доставка на цветя в Плевен   Доставка на цветя в Пловдив   Доставка на цветя в Разград   Доставка на цветя в Разлог   Доставка на цветя в Русе   Доставка на цветя в Самоков   Доставка на цветя в Сандански   Доставка на цветя в Свищов   Доставка на цветя в Св.Константин и Елена   Доставка на цветя в Севлиево   Доставка на цветя в Силистра   Доставка на цветя в Симеоново   Доставка на цветя в Сливен   Доставка на цветя в Слънчев Бряг   Доставка на цветя в Смолян   Доставка на цветя в Стара Загора   Доставка на цветя в Търговище   Доставка на цветя в Хасково   Доставка на цветя в Чепинци   Доставка на цветя в Чирпан   Доставка на цветя в Шумен   Доставка на цветя в Ямбол   Доставка на цветя в Ярема вилна зона